Parcul Rozelor, cunoscut anterior drept Parcul trandafirilor, Rosarium, Parcul de Cultura si Odihna 'Stefan Plavat' si Parcul de Cultura este unul din parcurile din Timisoara.
Parcul a fost infiintat in 1891, odata cu cu Parcul Copiilor, cu ocazia Expozitiei Universale (industriala, comerciala si agrara), cand aici au fost realizate aranjamente florale de catre gradinarii Wilhelm Muhle, Franz Niemetz si Beno Agatsy. Florile au fost admirate de Franz Joseph, care a vizitat expozitia. Amenajarea peisagistica a parcului a inceput in 1929 de catre arhitectii peisagisti Arpad Muhle, fiul lui Wilhelm Muhle, si Mihai Demetrovici, seful serviciului de horticultura din perioada respectiva. Parcul a fost amenajat in stil englezesc, cu alei, baldachine si rondouri de trandafiri. In perioada interbelica numele parcului era Rosarium si aici existau peste 1200 de varietati de trandafiri, etichetate. Tot in aceasta perioada a fost amenajat teatrul in aer liber.
In 1944 parcul a fost distrus in urma bombardamentelor. Dupa al Doilea Razboi Mondial parcul a fost refacut, in el organizandu-se diverse spectacole in aer liber. Tot in parc exista o baza sportiva, amenajata iarna ca patinoar, iar vara ca teren de tenis.
In 2012 parcul a fost reamenajat. Imediat langa intrarea principala, din str. Academician Alexandru Borza, se afla busturile lui Wilhelm Muhle (1844-1908), dezvelit la 2 august 2013 si Arpad Muhle (1870-1930), dezvelit la 1 august 2014.
Actual in parc se organizeaza numeroase evenimente culturale, ca Festivalul Inimilor (festival international de folclor), Festivalul Folclorului Minoritatilor Etnice si chiar si Festivalul Gastronomic.