Timisoara City

Orasul Timisoara

Orasul Timisoara, Municipiul Timisoara, Timisoara City

Asezare geografica a orasului Timisoara

Timisoara este municipiul de resedinta al judetului Timis. Se afla in vestul Romaniei, aproape de frontierele cu Ungaria si Serbia, pe malul raului Bega. Este un centru industrial, comercial, medical, cultural si universitar important pentru Romania. Numele localitatii provine de la cel al raului Timis, combinat cu substantivul maghiar var (cetate), adica Cetatea Timisului.

Populatia orasului Timisoara

In anul 2011, Timisoara avea 319.279 de locuitori si era al treilea oras ca populatie din Romania, fiind printre putinele orase care au inregistrat o crestere de la cifra inregistrata la recensamantul din 2002. Zona metropolitana Timisoara are o populatie de 468.162 de oameni, pe cand populatia zonei urbane functionale numara 508.037 de locuitori.

myTIMISOARA.COM: Ghid Timisoara Online

Ghid turistic Timisoara

myTIMISOARA.COM este un ghid turistic online al Timisoarei si sursa de informare pentru vizitatorii orasului.

Puncte de Interes in Timisoara

Harta Timisoara

Cartierele Timisoarei

Vremea in Timisoara

Timisoara, Romania Vremea pe 7 zile

Contact, Social Media

Contacteaza myTIMISOARA la adresa de e-mail timisoara@mail.com sau completand acest formular. Atentie! Pentru a trimite mesaje prin intermediul formularului, trebuie sa fiti autentificati in contul Google. Este posibila trimiterea unui singur mesaj ca masura de protectie anti-spam. Toate cele 3 campuri sunt obligatorii (e-mail, nume si prenume, mesaj).