Muzeul De Istorie, Etnografie Si Arta Plastica, Lugoj

Muzeul Lugoj

Istoricul infiintarii muzeului se leaga de numele unor personalitati locale ca: Victor Mihali de Apsa (episcop greco-catolic), Ioan Boros, canonic greco-catolic, profesorul Traian Simu si invatatorul Ioan Stratan, care a pus bazele actualului muzeu.

Cladirea a fost construita la sfarsitul secolului al XIX-lea ca resedinta a Nep Bank, a fost cumparata de Ministerul Finantelor in 1951, aceasta fiind si astazi in proprietatea cladirii.

Din 1968, aceasta cladire a fost locatia muzeului. Cele mai importante domenii si subdomenii din muzeu sunt arheologia, etnografia, memoriale, artele plastice si istoria medievala.

Cele aproximativ 65.000 de articole bine conservate in muzeu si depozitele acestuia, ofera vizitatorilor posibilitatea de a intelege pe deplin istoria, cultura si civilizatia acestor tinuturi.

Se pot vedea colectii impresionante de unelte, arme, ceramica, podoabe, port popular, mestesuguri, documente memoriale, obiecte ale personalitatilor judetului Timis, picturi celebre, sculpturi ce apartin Elisabetei Popper.

Vezi si...

Comentarii nepermise